ORGANİK TARIM
ORGANİK TARIM SERTİFİKASI BAŞVURUSU İÇİN BU ALANI TIKLAYABİLİRSİNİZ
Son Dönemler de Devlet Hibe Destek Kredileri İçin Gerekli Bu Sertifika Çok İşinize Yarayacak.
Organik Tarım Sertifikası, tarımsal üretim süreçlerinde organik yöntemlerin kullanıldığını ve belirli standartlara uyulduğunu gösteren bir belgedir. Organik tarım, sentetik kimyasallar yerine doğal ve organik gübrelerin, böcek mücadelesi için doğal yöntemlerin kullanıldığı, genetik modifikasyon yapılmış organizmaların ve kimyasal ilaç kalıntılarının kullanılmadığı bir tarım yöntemidir.
Bu sertifikayı almak için aşağıdaki aşamalar genellikle izlenir:
1. Üretici veya çiftçi, organik tarım standartlarına uyum sağladıklarını kanıtlamalıdır. Bu, kimyasal gübre veya pestisit kullanımının olmaması, organik tohum kullanımı, doğal hayvan yemi kullanımı gibi kriterleri içerir. İlgili organik tarım kuruluşu veya sertifikasyon kuruluşu tarafından talep edilen belgeler ve bilgiler sağlanmalıdır.
2. Tarım alanları ve üretim tesisleri, sertifikasyon için bir denetleme sürecine tabi tutulur. Bu süreçte, ilgili kuruluşlar tarafından çiftçiye veya üreticiye ait araziler incelemeye tabi tutulur, üretim süreçleri değerlendirilir ve gerekli belgeler ve kayıtlar kontrol edilir. Bu denetimler organik tarım standartlarının uygun bir şekilde uygulanıp uygulanmadığını belirlemek amacıyla yapılır.
3. Denetimler başarılı bir şekilde tamamlanırsa, organik tarım için kredi verilir. Bu sertifika, üreticinin veya çiftçinin organik tarım yöntemlerine uygun olarak ürün yetiştirip işlediğini ve ilgili standartlara uyduğunu belgelemektedir.
Organik Tarım Sertifikası, genellikle ülkemizdeki organik tarım sertifikasyonu sağlayan kuruluşlar veya organik tarım standartlarını belirleyen ulusal veya uluslararası organik tarım kuruluşları tarafından verilir. Başvuru süreci, sertifikasyon ücretleri ve diğer detaylar, ülkeye veya bölgeye bağlı olarak farklılık gösterebilir.
E Devlette Görünür Sertifikanız için Güven Sertifika Firmamıza Başvuru Yapabilirsiniz
İLETİŞİM : 0546 252 6714